Ongewenste beestjes komen eraan
De ongewenste beestjes komen eraan. Het voorjaar is aangebroken! Alles in de natuur komt weer tot leven, zo ook die uiterst vervelende luizen, mijten en vlooien zoals bloedluis en vleerluis. Door de warmere temperaturen worden ze weer actief en gaan ze op zoek naar een gastheer om van te eten.
U kunt ook last hebben van muizen in uw kippenhok die komen om het voer te eten. Als u kippen hebt is het niet vreemd dat u in de zomer muizen op bezoek krijg. Geen paniek! Als u een kat hebt is het probleem snel opgelost. Als u kuikens hebt moet u wel voor zorgen dat de kat niet bij de kuikens kunnen. katten vallen volwassen kippen niet aan tenzij het de allerkleinste kip ter wereld is de Serama. Door tijdig het hok preventief te behandelen voorkom je grote problemen voor wanneer het echt warmer wordt. Nu is het moment om je kippen tegen ongedierte te beschermen.
Ben je nog niet zeker of er ongewenste beestjes zoals Bloedluis in het spel is?
Pak met je hand de stok waarop de kippen ‘s nachts zitten vast. Het dragen van een handschoen is aan te bevelen. Kijk daarna naar je hand. Als die vol met bloed zit, dan hoef je niet meer te twijfelen. Dat bloed komt namelijk van de bloedluizen die zich vol hebben gezogen met het bloed van de kippen.
In welke periodes van het jaar komt Bloedluis of Vleerluis het meest voor?
In de warme periode van de zomer komen de bloedluizen het meest voor. Ook al maak je de kippenhokken regelmatig schoon, kan het gebeuren dat de kippen toch bloedluizen hebben.
Waarmee kunt u uw kippen beschermen tegen ongewenste beestjes?
beschermt uw kippen voor ongewenste beestjes met witkalk van Klaxo.
Behandel het kippenhok preventief, zo voorkom je plagen
Dicht alle naden en kieren, dit zijn de favoriete schuilplekjes van de Bloedluis Behandel de naden en kieren vervolgens nog met witkalk. Witkalk zorgt voor een lichte en droge omgeving, iets wat de Bloedluis niet kan verdragen.
Geef je kippen een zandbak zodat ze de beestjes zelf kunnen verjagen
Een zandbad is voor kippen erg belangrijk. Ze nemen een zandbad en het zand gaat tussen hun veren. de kippen zitten helemaal onder het zand en schudden zichzelf daarna tevreden uit. Kippen doen dit om zichzelf goed schoon te maken en zich te ontdoen van kriebelende beestjes. Plaats daarom een zandbak in de ren of het hok met het liefst nog diatomeeënaarde erin. Diatomeeënaarde werkt ontzettend goed tegen luizen, mijten en vlooien.
Verspreid sterk ruikende kruiden in het hok en in het legnest
Plant lavendel bij de ren en het hok. Naast lavendel, zijn er nog andere kruiden die u kunt inzetten om beestjes te weren. Tabaksnippers en Nestkruiden zijn hier een goed voorbeeld van. Deze ruiken beiden sterk en staan erom bekend luizen, mijten en vlooien te weren. Strooi de Tabaksnippers of de Nestkruiden in het kippenhok en in het legnest.
Nestkruiden geven een frisse en sterkte geur af, die de bloedluizen zoveel mogelijk proberen te vermijden.
Nestkruiden hebben een vergelijkbare werking als tabakstelen. Nestkruiden geven een frisse en sterkte geur af, die de bloedluizen zoveel mogelijk proberen te vermijden en de broedende hen kan op haar gemak haar eieren uitbroeden. Als u dat niet doet worden de kuikens direct aangevallen door de vlooien en mijten zodra ze uit het ei zijn.
Knoflook geven aan kippen
Knoflook geeft bloed een smaak waar de beestjes niet van houden. Knoflook zuivert het bloed en geeft hierdoor een smaak af in het bloed waar beestjes niet van houden. Daarnaast verbeterd knoflook de weerstand van uw kippen, waardoor je kippen beter beschermd zijn tegen ziektes. Knoflookolie is erg geconcentreerd en werkt daardoor beter dan normale knoflookteentjes. Houd je wel aan de dosering.
Voorkom dat bloedluizen en bloedmijten via de zitstok naar de kippen kruipen door een bloedluis bakje onder de zitstok te monteren. Vul deze vervolgens met olie en de bloedluizen zullen hierin verdrinken. Met deze bloedluisbakjes zorgt u ervoor dat de bloedluizen niet bij de kippen op het stok kunnen kruipen. U monteert de zitstok of legnesten zo, dat ze voor de bloedmijten alleen via de bloedluisbakjes te bereiken zijn. Vervolgens vul je de bakjes met een goedkope olie en zodra de bloedluizen erin kruipen, sterven ze.
Voorkom wilde vogels bij het hok, die zijn vaak drager van parasieten
Finecto is ook een effectief middel om bloedluis bij kippen te bestrijden
Finecto is ook effectief middel om bloedluis en vleerluis bij kippen te bestrijden. Finecto dood zowel volwassen bloedluizen als bloedluizen in het larve stadium aan. Een bloedluis die aanraking komt met Finecto + droogt uit en sterft. Finecto wordt aangebracht op het kippenverblijf met een vernevelaar. Behandeld materiaal slaat wit uit, waardoor goed te zien is of je plekken gemist hebt.
Bescherm uw kippen voor ongewenste beestjes met Biosol een effectief middel om bloedluis te bestrijden
Biosil is een vloeistof die kan worden aangebracht op het oppervlak van een verblijf. Dit kun je makkelijk doen met een goede vernevelaar. Met een kwastje kun je Biosil ook aanbrengen in kieren en andere moeilijk bereikbare plekken. Bloedluizen sterven af wanneer zij in contact komen met Biosil of Finecto.
Hoe weet u dat uw kippen vleerluis hebben?
Door te kijken aan de achterkant van de kip weet je of de kip vleerluis heeft. Er zat poep op de kont, een dergelijke vieze kont betekend nagenoeg altijd Veerluis. De kip heb ik uit het hok gehaald, en goed op de huid gezocht. En ja, daar liepen heel kleine, bijna transparante diertjes. Op onderstaande foto is het sterk uitvergroot. Doe latex handschoenen aan en was het poep met warm water gemengd met detol. Gebruik Finecto tegen Bloedluis en Vleerluis.
Vergeet het hok niet te ontsmetten met bijvoorbeeld Finecto of Biosol
Wilde vogels kunnen parasieten bij zich dragen en deze vervolgens doorgeven aan je kippen. Wanneer wilde vogels neerstrijken in de ren of het hok, springen de vlooien, mijten of luizen gemakkelijk over. Het is daarom aan te raden het verblijf ook aan de bovenkant dicht te maken. Je houdt hierdoor niet alleen wilde vogels uit de buurt van je kippen, maar ook gevaarlijke roofdieren!Wanneer je kippen zich veel krabben en zich onrustig gedragen, is dit een duidelijke indicatie dat ze ergens last van hebben. Maar het liefst ben je dat voor, want dit betekent dit dat de beestjes zich al hebben verspreid in het kippenhok. Controleer daarom regelmatig je kippen op beestjes. Kijk goed tussen de veren, op de huid.
Geen bloedluis op uw kippen met de BL Bloedluis spray!
BL Bloedluis spray bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en etherische oliën en kan gebruikt worden op kippen en alle andere soort vogels. Het geeft bescherming tot 6 weken. lees meer …De BL Bloedluis spray werkt direct en wanneer je deze juist toepast, geeft deze een bescherming tot 6 weken. Tijdens het geven van dit product kan je de eieren gewoon blijven consumeren.
Koudijs M 50 Q is een zeer krachtig middel tegen bloedluizen. Het doodt de luizen direct, inclusief de eitjes. Spray het in de kieren om de bloedluizen te verdelgen. in combinatie met M50 LA te gebruiken.
Maak de oplossing aan (5ml op 200ml water) en spray deze bij voor ’s avonds in de kieren, spleten en verstopplaatsen van de bloedluizen totdat het goed nat is. De M 50 Q heeft een zeer snelle werking en doodt de bloedluizen direct. Let er extra goed op dat de schuilplaatsen van de bloedluizen goed behandeld zijn. De behandeling na 7 dagen herhalen.
Gebruik M 50 LA om vervelende bloedluizen onder controle te houden. De speciaal bewerkte diatomeenaarde zorgt ervoor dat de bloedluizen uitdrogen.
Kippen houden ongewenste beestjes