Welke kippenras?

January 1st, 2012 by elisa Leave a reply »


Welke kippenras past het best bij jou?

 

Heb je een grote of kleine tuin? Of alleen maar een balkon? Voor een ieder is er een kippenras die bij jouw stituatie past. Als je een heel kleine tuin hebt of balkon zou je het beste kriel kippen kunnen houden. Ben je tenger en willen je kinderen mee helpen met de verzorging van de kippen dan is het beste geen zware ras te kiezen. Ben je vaak opgewonden neem liever kippen die erg kalm zijn. Ander heb je springerige kippen die voor je weg rennen.

 

kippenhouden28
Zijdehoender kriel Araucana

Kippenras. Zijdehoender kriel

Ben je vaak opgewonden neem liever kippen die erg kalm zijn. Ander heb je springerige kippen die voor je weg rennen.

Enkele rustige  rassen zijn Newhamsire, Cochin, barnevelder groot of klein ras. Sibright is een heel klein en pittig ras en legt niet veel. Susex is een vriendelijk ras. Men zegt dat de Zijdehoender een rustig ras is. Ik heb er 3. Ze zijn alle drie soms heel erg  luid en druk. Dus er zijn wel uitzonderingen.

Araucana

Araucana een erg leuk kippetje met een baard. De Acarauna’s leggen groen-blauwe eieren. Deze eieren hebben minder cholesterol.

 

kippenhouden33 kippenhouden25
 Wayandatte  Brama kriel

Kippenras Wyandatte

De Wyandotte is heel rustige ras  en heel goed voor beginners. Het is een zeer makkelijk hoen om te houden. Zij is rustig, maar toch  ook levendig, en zeer vertrouwelijk van aard. Ze raaken heel gauw broeds en zijn goede moeders. Zij brengt haar kroost zonder veel moeite groot. De wyandatte heb je in verschillende kleurslagen. wyandatteZwart, wyandatte wit, wyandatte wit met bontkraag, wyandatte getekend.

Petplan de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 5,95 Euro per maand.

Kippenras Brama kriel.

Hier nog meer kriel rassen  Seramas de kleinste kip ter wereld.  Hollandse kuifhoenders krielen  brama grubbe- baardkrielen sadelpoot krielen brabanterkriel waatermaaltjes Chabo’s . Er zijn natuurlijk meer. De grote rassen kan je houden als je een groot terein hebt waar ze kunnen scharrelen. In een kleine tuin maken ze alles kapot om het zo te zeggen. De meeste rassen heb je in klein en groot.

Kippenras Hollandse kuifhoender krielen!

Hollandse kuifhoender krielen

De Hollandse kuifhoen is een kippenras dat van oorsprong uit Nederland afkomstig is, en hier al eeuwen voorkomt. Het meest opvallende kenmerk van het Hollands Kuifhoen is de kuif. De kuif ontstaat doordat de kip een schedelknobbel heeft. Dit is een verhoging van de schedel waarop veren groeien. Hoe groter deze knobbel, hoe groter de kuif. De hennen hebben een bolvormige kuif. Bij de hanen is de kuif wat losser omdat de kuif ook uit sierveren bestaat.
Hollandse huifhoeders zijn vriendelijke kippen. Erg tam.

 

Kippenras de Chabo

De Chabo is een rustig kippenras met veel ronde vormen. Een Chabo moet vooral klein zijn en daarbij moet het dier korte dikke benen hebben. Door deze korte benen lijkt het net of de Chabo geen beentjes heeft en lijkt het of de Chabo niet loopt maar schuift. Verder heeft de Chabo een grote, rechtopstaande staart met rijke sierbevedering. De kam is t.o.v. de kop relatief groot. De Chabo is in Nederland erkend in vele kleurslagen. Pas echt bijzonder is dat de Chabo in een paar variëteiten voorkomt; de normaal bevederde soorten, de krulvederige, de zijdevederige en de bolstaartige. De Chabo is een echt liefhebbersras.

chabo kriel chabo kriel

Kippen houden

Advertisement

Comments are closed.